A A A K K K
для людей із порушенням зору
Машівська районна рада

Відділ держнагляду за дотриманням санітарного законодавства Машівського районного управління ГУ Держпродспоживслужби в Полтавській області         

Дата: 11.09.2020 18:11
Кількість переглядів: 1313

  Машівське районне управління Головного управління Держпродспоживслужби в Полтавській області спільно з  представниками Нацполіції, органів місцевої влади продовжує роботу щодо контролю за дотриманням протиепідемічних заходів з упередження розповсюдження COVID-19 .  

      Перевірками охоплені підприємства торгівлі продовольчими та непродовольчими товарами, заклади громадського харчування та сфери послуг, заклади освіти та інші.

Під час відвідування об’єктів постійно проводиться роз’яснювальна робота  щодо встановлених протиепідемічних заходів, визначених в Постановах Головного державного санітарного лікаря України для конкретного виду господарської діяльності, надаються пропозиції .

Машівське районне управління   закликає жителів нашого району, а також керівників  установ та закладів ретельно дотримуватись вимог постанови Кабінету Міністрів України «Про запобігання поширенню на території України гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2″  та рекомендацій Головного державного санітарного лікаря України щодо уникнення зараження коронавірусом.

Зростання кількості нових випадків захворювання на COVID-19 спричинене недотриманням жителями  протиепідемічних заходів. Зокрема, люди ігнорують носіння масок, використання дезінфекторів, недотримуються соціальної дистанції у громадських місцях. 

Основні поради щодо поведінки у період карантину на робочих місцях.

- Верхній одяг зберігайте в окремій закритій шафі, яка використовується тільки для верхнього одягу.

- Перед початком роботи ретельно помийте руки з милом а тоді обробляйте їх спиртовмісним розчином або антисептиком. На сьогоднішній день це обов’язкова процедура в разі будь-яких контактів із потенційно забрудненими об’єктами. Особливу увагу приділіть нігтям, там накопичується найбільше бруду.

- У разі частого користування антисептиком, застосовуйте крем для рук, щоб уникнути підсушування та утворення тріщин шкіри, через які можливе інфікування вірусом COVID – 19.

-Робоче місце, стіл, клавіатуру, «мишку», відкриті полиці, ручки дверей, шаф та інші поверхні протріть разовою серветкою з дезінфікуючим засобом для обробки поверхонь на початку роботи та в кінці робочого дня.

-Провітрювати приміщення слід через кожні 2 – 3 години.

-Слід обмежити спілкування з колегами, робочі місця яких знаходяться в інших приміщеннях, виробничі питання вирішувати через засоби телефонного зв’язку.

-Поза межами свого кабінету при відвідуванні місць загального користування слід одягати маску.

-Зберігайте соціальну дистанцію 1,5м – 2м.

-Правильно користуйтеся маскою. Знімати маску не доторкаючись до зовнішньої поверхні. Користуватися не більше 2 – 3 годин. Утилізувати маску в закриті ємності.

-Для проведення дезінфекції користуйтесь засобами, дозволеними в Україні, що забезпечить ефективне знезараження щодо вірусної інфекції.

-Необхідно дотримуватися інструкції щодо кожного дезінфекційного засобу, в тому числі щодо отримання його ефективної концентрації та експозиції (дотримання часу перебування на оброблюваній поверхні).

-Антисептики для обробки шкіри рук – це спиртовмісні препарати зі вмістом спирту вище 60%; діючі речовини – етиловий, ізопропиловий спирти чи їх комбінації, які мають пролонгований термін дії та певний час захищають шкіру рук від хвороботворних механізмів. Антисептики для обробки шкіри рук з мінімальним терміном експозиції (термін дії від 30 секунд до 2 хвилин).

-Для обеззараження поверхонь меблів, обладнання необхідно обирати такі засоби, які забезпечують якісну дезінфекцію при невисокій концентрації розчину, не мають неприємного запаху, не псують майно.

Сьогодні надзвичайно важливо для всіх і для кожного: виконувати встановлені протиепідемічні правила та норми!

 

 Відділ державного нагляду за дотриманням санітарного законодавства 

Машівського районного управління Головного управління  Держпродспоживслужби

В Полтавській області помічник лікаря епідеміолога    Світлана Шашлова


Коментарі:

Ваш коментар може бути першим :)

Додати коментар


« повернутися

Коментування статті/новини

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора