A A A K K K
для людей із порушенням зору
Машівська районна рада

вшанування воїнів-визволителів

Дата: 21.09.2016 16:56
Кількість переглядів: 822

     21 вересня  2016 року  у районному центрі пройшли  святкування з нагоди 73-ої річниці визволення Машівщини від нацистських загарбників .

 

 

   Розпочалися заходи з урочистого мітингу – реквієму , який  відбувся біля меморіалу Солдатської Слави. Представники установ та  організацій , школярі  та жителі селища зібралися цього дня , щоб вшанувати воїнів-визволителів ,згадати їх вікопомний подвиг в ім’я життя прийдешніх поколінь. Провів мітинг Машівський селищний голова Микола Кравченко. Зі щирими  вітаннями до ветеранів та усіх земляків звернулися голова Машівської райдержадміністрації Юлія Середа , заступник голови районної ради Софія Кулак, голова ради районної організації ветеранів Григорій Пукась. Теплі слова подяки та шани  звучали на адресу як колишніх воїнів , так і тих , хто боронить нині незалежність нашої держави  на її сході ,адже легендарний бойовий шлях ветеранів, мудрість старшого покоління , яке у повоєнні роки відбудувало зруйновані гітлерівцями міста і села , стали неоціненним прикладом стійкості для сучасних захисників України. Пам’ятні відзнаки «70 років  Перемоги над нацизмом » учасникам Другої світової війни вручив заступник військового комісара району Сергій Кононенко. Хвилиною мовчання та покладанням квітів до Вічного вогню учасники мітингу вшанували пам'ять героїв , які не повернулися з фронтів найстрашнішої з воєн XX століття , схилили голови перед світлою пам’яттю односельців , що загинули в зоні АТО. 
    Далі на усіх жителів та гостей Машівки чекали виставки та розваги у селищному парку. Майстерно виконані квіткові композиції , витвори народних умільців та смачні частування приваблювали своїм різноманіттям , а концертна програма , підготовлена учасниками художньої самодіяльності , додавала всім гарного настрою. Звичайно ж, не обійшлося  на святкуванні  без традиційної солдатської каші та  лотереї від селищної ради, а учасники численних конкурсів отримали призи та нагороди.

 


Коментарі:

Ваш коментар може бути першим :)

Додати коментар


« повернутися

Коментування статті/новини

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора