A A A K K K
для людей із порушенням зору
Машівська районна рада

Відбулося урочисте покладання квітів до Пам’ятного знака жертвам Голодомору 1932-33 років

Дата: 21.11.2019 20:27
Кількість переглядів: 1106

   Керівництво та виконавчий апарат районної ради взяли участь у жалобному заході до Дня вшанування пам’яті жертв голодоморів.
    21 листопада 2019 року, напередодні Дня вшанування пам’яті жертв голодоморів, відбулося урочисте покладання квітів до Пам’ятного знака жертвам Голодомору 1932-33 років, що розташований на центральному кладовищі Машівки.

 У заході взяли участь голова районної ради Катерина Ткаченко, заступник голови районної ради Софія Кулак, працівники виконавчого апарату районної ради. Учасники заходу хвилиною мовчання вшанували  загиблих від голоду земляків, поклали квіткові композиції, збіжжя та яблука до  Пам’ятного хреста, а також запалили лампадки.

    Крім того у суботу, 23 листопада о 16:00 , по всій Україні відбудеться акція «Запали свічку», в рамках якої всі охочі з настанням темряви можуть запалити й поставити свічку на підвіконня так, щоб її було видно з двору – на знак скорботи й пам’яті про мільйони закатованих голодом краян.
    Нагадаємо, Голодомор 1932-1933 років – одна з найтрагічніших подій за всю історію України. Пам'ять його жертв  вшановують щороку в четверту суботу листопада. За весь час Голодомору загинуло близько чотирьох мільйонів людей. Половина загиблих була у віці від 6 місяців до 17 років. Проте точних даних про кількість жертв немає тому, що всі документи були відразу ж знищені. Історики, говорячи про втрати, розходяться в цифрах від 2 до 10 мільйонів .

 



Коментарі:

Ваш коментар може бути першим :)

Додати коментар


« повернутися

Коментування статті/новини

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора