A A A K K K
для людей із порушенням зору
Машівська районна рада

Легалізація зайнятості населення

Дата: 04.03.2020 10:16
Кількість переглядів: 409


     Важливою проблемою в трудових відносинах між роботодавцем і найманим працівником на даний час є легалізація зайнятості населення. Ухиляючись від оформлення трудових відносин з найманими працівниками, роботодавець позбавляє їх права на основну та додаткові відпустки, на оплату лікарняного, на дотримання встановленої законодавством норми тривалості робочого часу, на допомогу по безробіттю, на соціальні гарантії, на соціальне страхування від нещасних випадків та пенсійне забезпечення.

 Погоджуючись на «тіньову» зайнятість, працівники повинні розуміти, що їх очікують ризики, пов’язані з захистом своїх трудових прав та соціальним захистом у разі скрутних життєвих обставин.
    Багато роботодавців не укладають трудові договори з найманими працівниками. Але не лише роботодавець винен у такому стані справ, а й сам працівник не завжди розуміє на що він погоджується. Він погоджується на будь-які умови роботодавця, при цьому втрачає можливість користування державними гарантіями, зокрема субсидією, державною соціальною допомогою малозабезпеченим сім’ям, втрачає трудовий стаж. Отримуючи заробітну плату неофіційно, «в конвертах», працівник втрачає своє законне право на щорічну відпустку, а у випадку виробничої травми або захворювання – оплату лікарняних листів, страхових виплат і т.д.
    Шановні роботодавці! Закликаємо Вас відмовитись від використання праці найманих працівників без оформлення трудових відносин, адже отримання заробітної плати «в конвертах» негативно впливає на стаж роботи та пенсію, яку працівники будуть отримувати в майбутньому
      Шановні працівники! Для реалізації своїх трудових прав та забезпечення свого майбутнього Ви повинні вимагати від роботодавця легального оформлення трудових відносин, а також регламентацію трудових відносин відповідно до чинного трудового законодавства.
   Більше корисної інформації з питань зайнятості можна знайти за посиланнями pol.dcz.gov.ua 

 


Коментарі:

Ваш коментар може бути першим :)

Додати коментар


« повернутися

Коментування статті/новини

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора