A A A K K K
для людей із порушенням зору
Машівська районна рада

Сьома сесія районної ради

Дата: 13.04.2016 19:05
Кількість переглядів: 916

Майже три десятки питань  розглянули депутати на сьомій сесії Машівської  районної ради сьомого скликання , пленарне засідання якої відбулося ,сьогодні, 20 квітня.

          На порядку денному – внесення змін до районного бюджету , соціальний захист учасників АТО та членів їх сімей, організація і проведення літнього оздоровлення дітей району, реформування  районної газети «Промінь»,визначення уповноваженої особи Машівської районної ради в Полтавській обласній Асоціації органів місцевого самоврядування, затвердження та внесення змін до кількох районних програм , низка інших , важливих для життєдіяльності  Машівщини питань.

      Як і завжди , чільне місце серед  нагальних проблем , що їм приділили увагу народні обранці , посіло прийняття рішення щодо розподілу бюджетних коштів,  а саме вільних залишків , які склалися станом на 1 січня 2016 року .За їх рахунок було запропоновано збільшити видатки районного бюджету  на 648 ,5  тис . грн. Так, левову частку коштів  направлено на 50 % співфінансування ( а це  600 тисяч  )  вартості  придбання  шкільного автобуса , решта  яких надійде з державного бюджету. Крім того  кошти направлено на  придбання нагород для учасників ліквідації аварії на ЧАЕС , матеріальну допомогу учасникам АТО та  дітям загиблих  військовослужбовців - учасників бойових дій , організацію громадських робіт в УПСЗН для працівників з нарахування житлових субсидій , ремонт покрівлі комунального закладу «Трудовий архів» тощо.

              Затвердили депутати , а також внесли зміни, до  кількох  районних програм .Серед них  Комплексна програма забезпечення власним житлом дітей – сиріт та дітей , позбавлених батьківського піклування ,осіб з їх числа у Машівському районі ,програма « Вшануймо людину» , Комплексна програма профілактики злочинності ,програма соціального захисту громадян, постраждалих внаслідок Чорнобильської катастрофи та інші.

         Уповноваженим представником  Машівської районної ради  в Полтавській обласній Асоціації органів місцевого самоврядування  на засіданні сесії  визначили заступника голови Машівської районної ради С.О. Кулак .Відтепер Софія Олексіївна представлятиме інтереси  нашої громади і у такому поважному товаристві.

         Окремо зупинилися учасники засідання на реформуванні районної газети «Промінь», яка відповідно до чинного законодавства має вивести зі складу співзасновників Машівську районну раду та Машівську райдержадміністрацію.

           Не залишили поза увагою  також укладання трудових контрактів , зокрема продовжили  термін дії одного з них для головного лікаря ЦРЛ  Г.М.Краєвського , підтримали можливість співфінансування у наступному році інвестиційних проектів державного фонду регіонального розвитку  на придбання автомобілів для Михайлівської та Селещинської амбулаторій загальної практики сімейної медицини, відхилили пропозицію Уряду та Міністерства охорони здоров’я щодо проведення  оптимізації у медичних  закладах  району  , визначили граничні суми витрат на придбання автомобілів , меблів , іншого обладнання та устаткування  органами місцевого самоврядування , а також установами та організаціями району , які утримуються за рахунок районного бюджету , тощо.

        По всіх порушених питаннях прийнято відповідні рішення.


Коментарі:

Ваш коментар може бути першим :)

Додати коментар


« повернутися

Коментування статті/новини

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора