A A A K K K
для людей із порушенням зору
Машівська районна рада

З нагоди Дня пам’яті та примирення та Дня перемоги над нацизмом у Другій Світовій війні

Дата: 10.05.2017 11:44
Кількість переглядів: 988


       Ще кілька років тому ми уперто проганяли від себе навіть думку про те, що скоро їх не буде поруч з нами, та невблаганний плин часу кличе і кличе їх у Вічність, і ось на  Машівській землі  їх лишилося десять, солдатів Другої Світової війни.

  8 травня у залі РБК з них тільки двоє : Саєнко Іван Григорович та Ткаченко Олександр Антонович. До речі, Олександр Антонович наймолодший серед наших ветеранів, йому – 89. Вся увага цього дня прикута до них - мужніх, літніх людей. Слова вітань, подяки та шани звучали на їхню адресу під час урочистого мітингу та святкового концерту, які відбулися у селищі з нагоди Дня пам’яті та примирення та Дня перемоги над нацизмом у Другій Світовій війні.
До присутніх звернулися селищний голова Микола Кравченко, голова Машівської райдержадміністрації Юлія Середа, голова Машівської районної ради Катерина Ткаченко.
У своєму вітальному слові Катерина Володимирівна зазначила: «Зараз мені як і вам, дорогі земляки, боляче від думки, що наші хлопці, українські захисники гинуть від руки тих, кого ми завжди називали братнім народом. Бо їхні діди та батьки разом із нашими понад 70 років тому пліч-о-пліч відбивали ворожу навалу. Огляньтеся на плити нашого Меморіалу, тут сплять вічним сном українці й росіяни, таджики й грузини, воїни різних національностей.Вони віддали життя за свободу нашої Машівщини. Саме тому ми маємо це пам’ятати, маємо бути гідними їхнього подвигу. Пройдуть роки, історія розставить усе на свої місця і сучасна агресія буде також засуджена людством як і коричнева чума нацизму». Привітали присутніх і депутат Полтавської обласної ради Іван Сидоренко, заступник військового комісара Машівського райвійськкомату Сергій Кононенко, який під час виступу вручив посвідчення та нагрудні знаки ветеранів військової служби воїнам-афганцям Віктору Куцю та Станіславу Кірілову, голова Машівської районної організації ветеранів Григорій Пукась. У залі - традиційні квіти для ветеранів, звучить Книга пам’яті, гучний метроном відлунює хвилину мовчання…
Далі на сцені з’являються машівські артисти : хоровий колектив «Відрада», вокалісти Наталія Шевченко, Лариса Ніколенко і Даша Гладченко, чоловіче тріо у складі Олексія Дудника, Георгія Сніжинського та Олексія Лебідька, дитячий танцювальний колектив «Відродження», звукорежисер Сергій Єгоров,ансамблі «Гармонія» та «Славяне». З особливим захопленням глядачі вітали відомі, близькі кожному серцю композиції «Степом, степом…», «На безымянной высоте», «Если б не было войны», «Ніч яка місячна», музичне попурі із творів Володимира Івасюка…
Також цього дня всіх охочих пригощали «солдатською кашею», приготування якої профінансувала селищна рада, а 9 травня у райцентрі відбулося урочисте покладання квітів до Меморіалу Солдатської Слави за участю районного керівництва та представників громадськості.

 



Коментарі:

Ваш коментар може бути першим :)

Додати коментар


« повернутися

Коментування статті/новини

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора