A A A K K K
для людей із порушенням зору
Машівська районна рада

Полтавську районну раду очолив Михайло Кононенко

Дата: 29.12.2020 18:11
Кількість переглядів: 9751

  28 ГРУДНЯ відбулося третє засідання першої сесії Полтавської районної ради восьмого скликання. Після погодження процедурних питань та оголошення про створення депутатських фракцій, депутати розпочали свою роботу з  обрання голови районної ради. На розгляд було внесено кандидатуру колишнього голови Полтавської районної ради Михайла Кононенка (ВО «Батьківщина»), котру запропонувала Катерина Ткаченко (ВО «Батьківщина»).

 Депутатка наголосила, що знання й досвід, якими володіє Михайло Кононенко, сприятимуть успішному функціонуванню районної ради. З дотриманням необхідних процедурних вимог, шляхом таємного голосування, 34 депутати з 49 присутніх на засіданні, підтримали кандидатуру Михайла Кононенка на посаду голови районної ради. Не голосували за обрання голови ради фракції ВО «Свобода» та «Рідне місто».  ( Рішення )
 Після прийняття присяги голови районної ради, депутатський корпус вже під очільництвом Михайла Кононенка приступив до розгляду інших питань порядку денного засідання. Зокрема, обрання одного з трьох заступників, які працюватимуть у новоствореній районній раді. Кандидатуру Каріни Дячун ( «Опозиційна платформа – За життя»), запропоновану головою районної ради, підтримали 27 обранців, тоді як для перемоги потрібно було не менше 28 голосів.  Тому питання обрання заступників депутати вирішили відкласти на найближче сесійне засідання. 

 На сесійному засіданні було розглянуто й ряд інших питань. Так, депутати внесли зміни до Регламенту Полтавської районної ради сьомого скликання, визначились зі структурою та чисельністю виконавчого апарату районної ради та утворенням постійних комісій районної ради восьмого скликання, які працюватимуть у раді, затвердивши відповідне положення. Також депутати підтримали ряд питань, від яких залежить діяльність новоствореного Полтавського району, до якого увійшли колишні Полтавський, Чутівський, Машівський, Карлівський, Новосанжарський, Котелевський, Диканський, Решетилівський та Зіньківський райони. Зокрема, питання про початок реорганізації районних рад цих районів шляхом приєднання до Полтавської районної ради. 
 Сесію районної ради не закривали, тож вже найближчим часом депутати зберуться, щоб продовжити працювати над найнагальнішими питаннями, які потребують першочергового вирішення. У роботі сесійного засідання взяв участь голова Полтавської районної державної адміністрації Дмитро Романов. 

 



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора