A A A K K K
для людей із порушенням зору
Машівська районна рада

Вирішення правових проблем

Дата: 19.03.2018 14:01
Кількість переглядів: 697

Багато жителів Машівщини судилися з органами Пенсійного фонду з приводу своїх доплат до пенсій «дітям війни». Дехто з громадян 3-4 роки назад за виконавчими листами по вказаним справам отримав кошти частково. Кому пощастило, тому виплатили кошти у повному обсязі. Проте залишилися дуже багато пенсіонерів, хто ні копійки не отримав від Пенсійного фонду України.

 Саме тому, велика кількість громадян даної категорії звертаються до Машівського бюро правової допомоги, де спеціалісти допомагають розібратись в правових нормах та системі примусового виконання рішень судів. 

Порядком погашення заборгованості за рішеннями суду, виконання яких гарантується державою передбачено погашення заборгованості за рішеннями, які видані або ухвалені до 1 січня 2013 року. В першу чергу, даний порядок застосовується при виконанні рішень суду про зобов’язання управління Пенсійного Фонду України здійснити перерахунок пенсії «дітям війни».

Відповідно до зазначеного Порядку виконавчі документи за рішеннями суду про стягнення коштів або рішення суду, що набрали законної сили, подаються до управління державної виконавчої служби Головного територіального управління юстиції у Полтавській області для здійснення їх обліку, інвентаризації та подальшої передачі органам, що здійснюють казначейське обслуговування бюджетних коштів для погашення заборгованості.

Особа на користь чи в інтересах якої ухвалено рішення суду або видано виконавчий документ, звертається до управління державної виконавчої служби, та надає такі документи:

- заяву про виконання рішення із зазначенням реквізитів банківського рахунка, на який слід перерахувати кошти, або даних для перерахування коштів у готівковій формі через банки або підприємства поштового зв'язку, якщо зазначений рахунок відсутній;

- оригінал (дублікат) виконавчого документа або рішення суду (належним чином завірену його копію);

- копію довідки про присвоєння реєстраційного номера облікової картки платника податків;

- копію паспорта громадянина України.

       На жаль, дана категорія осіб, у більшості випадках, не має копій рішення суду, що набрали законної сили. Неодноразові випадки, коли суб’єкт звернення має на руках безліч документів, але визначити виконавчий документ, самотужки не може. І це є цілком зрозумілим: «діти війни» - громадяни у віці 70 років та більше!

       Працівники Машівського районного бюро правової допомоги допомагають вищезазначеній категорії осіб отримати копію рішення суду та сформувати відповідний пакет документів.

      Погашення заборгованості здійснюється казначейством в межах бюджетних асигнувань, визначених законом про Державний бюджет України на відповідний рік. То ж коли саме діти війни, які відсудили законом визначені виплати, їх отримають, залежить від наявності коштів в Державному бюджеті.

За безоплатною правовою допомогою, юридичними консультаціями та роз'ясненнями законодавства звертайтесь до Машівського бюро правової допомоги за адресою: сел. Машівка, вул. Незалежності, 111 (другий поверх), тел. (05364) 9-14-11.

 


Коментарі:

Ваш коментар може бути першим :)

Додати коментар


« повернутися

Коментування статті/новини

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора