A A A K K K
для людей із порушенням зору
Машівська районна рада

«Особовий склад райвійськкомату добросовісно виконує свої обов’язки і зауважень до їхньої роботи немає…»

Дата: 04.04.2016 16:47
Кількість переглядів: 1229

8 квітня — День працівників військових комісаріатів

   Районний військовий комісар Євгеній СІСЕЦЬКИЙ: «Особовий склад райвійськкомату добросовісно виконує свої обов’язки і зауважень до їхньої роботи немає…»

8 квітня 1918 року декретом Ради Народних Комісарів засновані волостні, повітові, губернські та окружні комісаріати з військових справ. Відтоді минуло багато років та відбулося чимало змін. І зараз військовий комісаріат поряд з організацією призову до Збройних Сил і постановкою на облік рядових і офіцерів запасу, виконує цілий ряд завдань соціального плану.

Машівський райвійськкомат, що розташовується в приміщенні санепідемстанції, неабияк змінився з часу останніх наших відвідин. Зокрема, вхід до установи віднедавна знаходиться з правої бокової сторони будівлі. Всередині приміщення зараз на повну «киплять» ремонтні роботи.

Напередодні професійного свята працівників військкоматів, зустрілися з районним військовим комісаром Євгенієм СІСЕЦЬКИМ, в якого й поцікавилися, як живеться та працюється колективу.

— На посаді районного військового комісара Ви з серпня 2015 року. Що змінилося з того часу?

— Коли прийшов на цю посаду, районного військкомату не було, — розповідає Євгеній Сісецький. — На четвертому поверсі поліклініки знаходилося відділення комплектування Карлівсько-Машівського об’єднаного комісаріату, що займало дві кімнати. Там і працювали. А згодом нам передали частину приміщення санепідемстанції, де ми зараз знаходимося. Звичайно, було дуже нелегко. Адже починали обживатися, можна сказати, з нуля. Ремонтні роботи тривають і на сьогоднішній день. І хоча вже зроблено немало, залишилося ще дуже багато справ: закінчити внутрішні роботи, обладнати кімнату для збереження зброї, та і загалом усе приміщення привести у відповідність до чинних вимог. Також ще потрібно навести лад ззовні, поставити огорожу… Роботи ще дуже багато. Окрім того, райвійськкомат потребує й оновлення матеріально-технічної бази, забезпечення працівників усім необхідним для роботи. Тож невирішених питань безліч.

— Який штат райвійськкомату?

— Склад військового комісаріату, згідно зі штатом, можна сказати, укомплектований і на сьогодні із 16 потрібних нам людей працює 13. Ще двоє осіб наразі оформлюють необхідні для роботи документи. До речі, в військкоматі працюють двоє військовослужбовців, які повернулися з зони АТО — Олександр Сербіченко та Віктор Хафізов. Зараз вони трудяться на контрактній основі. Щодо колективу загалом, то хочеться коротко охарактеризувати кожного працівника. Так, провідний спеціаліст Жанна Бережна займається юридичними питаннями; відділення служби захисту інформації очолює Віктор Хафізов, мобілізаційне відділення — заступник військового комісара майор Олег Федій, відділення офіцерів запасу і кадрів — підполковник Володимир Новіков, відділення комплектування — капітан Сергій Левенко, відділення забезпечення — підполковник Сергій Кононенко. Допомагають їм виконувати функціональні обов’язки працівники райвійськкомату Марина Новікова, Юлія Петренко, Анна Григоренко, Ірина Галка, Світлана Григоренко, Вікторія Мосієнко. А чистоту й порядок в установі підтримує техпрацівник Вікторія Бахметова.

Наразі вакантними залишаються посади начальника відділення обліку та бронювання, а також начальника територіальної оборони. Проте кандидати на них уже підібрані і зараз відповідні особи проходять процедуру оформлення.

— Як знаємо, кожному району доведений план із набору на військову службу за контрактом. Як у нас ідуть справи?

— Для проходження військової служби за контрактом, згідно з планом, у нашому районі необхідно підібрати 15 осіб. Для нас, це, можна сказати, нова робота. Адже для того, щоб людина погодилася служити за контрактом, нам потрібно віднайти частину, що влаштовувала б контрактника і за місцезнаходженням, і за родом служби. Частіше за все, військовослужбовець обиратиме місце служби поближче до дому, адже не кожен погодиться їхати невідомо куди. Але люди — різні і в кожного свої бачення. Наприклад, на сьогоднішній день все частіше дівчата чи жінки бажають служити за контрактом і не бояться їхати навіть у зону АТО. Для прикладу, нещодавно оформила контракт жителька Сонячного Людмила Шевченко, 1994 року народження. Вона звернулася до нас із проханням направити її на службу в зону АТО… Наразі вже всі необхідні документи підписано… Зазначу, що на сьогодні оформлено і відправлено на проходження служби за контрактом 9 жителів району. А це 60 відсотків до плану. Наразі готуємо ще п’ятьох осіб, тож план виконаємо на 93 проценти.

— Які прогнози щодо наступної хвилі мобілізації?

— Немає жодного указу Президента, тож конкретно не можу нічого сказати. Наразі уряд робить ставку на формування професійної армії. Тобто питання мобілізації зараз поки що не стоїть.

— Що можете сказати стосовно призовників?

— Теж іще немає ніяких наказів. Хоча щодо юнаків призовного віку, додам: вони стали ставитися до проходження строкової служби більш відповідально.

— Що скажете про роботу райвійськкомату загалом?

— Повертаючись до розмови, додам, що велику допомогу в нашій роботі надають районна державна адміністрація та районна рада. Проте хотілося, щоб деякі депутати з більшим розумінням ставилися до наших проблем. Адже з матеріально-технічним ресурсом нам наразі доволі непросто і установа потребує допомоги. Не варто забувати, що наша головна місія — захист країни, її цілісності і суверенітету.

Щодо колективу, то я ним задоволений. На сьогодні особовий склад райвійськкомату добросовісно виконує свої обов’язки і зауважень до їхньої роботи в мене немає…

 

Спілкувалася Валентина ПАТИК.

.

 

 


Коментарі:

Ваш коментар може бути першим :)

Додати коментар


« повернутися

Коментування статті/новини

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора