A A A K K K
для людей із порушенням зору
Машівська районна рада

Операторам ринку харчових продуктів

Дата: 20.02.2020 16:45
Кількість переглядів: 426

Картинки по запросу "картинка Встановлено факти невідповідності виробництва"  Машівське районне управління Головного управління Держпродспоживслужби в Полтавській області інформує, що згідно з повідомленням ГО «Громадський контроль захисту прав споживачів, в рамках масмедійного проєкту «СТОП Фальсифікат» 

  Державною службою України з питань безпечності харчових продуктів були відібрані зразки масла солодковершкового у торгових мережах у чотирьох регіонах України: Сумах, Черкасах, Новій Одесі (Миколаївська область) та в Калуші (Івано-Франківська область).
     Усього було відібрано 77 зразків масла (231 пачка). Із загальної кількості по 77 пачок масла було відправлено до двох лабораторій на дослідження (Центральної випробувальної державної лабораторії Держпродспоживслужби в Київській області та Державного підприємства «Укрметртестстандарт»). Ще 77 залишились у експертів, як контрольний/арбітражний зразок.
        Відповідно до етикетки, відібрані зразки масла були представлені 30-ма виробниками (28 – українських, 2 – німецьких).
        За результатами лабораторних досліджень встановлено, що 16 відібраних зразків масла – фальсифікат (Суми – 3 зразки; м. Нова Одеса – 2; Черкаси – 3; м. Калуш – 8). 
    Встановлено факти невідповідності виробництва та обігу масла солодко вершкового  операторами ринку:

ТОВ Миколаївмолпром»,

ТОВ «Фірма Апрель»,

ТОВ «Титан»,

ТОВ «Таврія-В»,

ТДВ «Іванофранківський міськмолзавод»,

ТМ «Наш продукт»,

ДП  «Староконстянтинівський молочний завод»,

ТОВ «Богодухівський мол завод», ТОВ «Інтер-мол».  


        З метою протидії обігу небезпечного, непридатного до споживання, неправильно маркованого масла солодко вершкового,  керуючись Законом України "Про основні  принципи та вимоги до безпечності та якості харчових продуктів"  звертаємо Вашу увагу на необхідність посилення контролю щодо виконання вимог харчового законодавства та недопущення випуску та реалізації фальсифікованої продукції.

         Додаток:  Результати випробувань масла солодковершкового в лабораторіях, які можуть проводити лабораторні дослідження для цілей державного контролю (додаток №2 розпорядження головного державного ветеринарного інспектора України» «Щодо протидії фальсифікації» від 28.01.2020 року №13).

 

 

Начальник Машівського
районного управління                                                         Алла  Міщенко 


Коментарі:

Ваш коментар може бути першим :)

Додати коментар


« повернутися

Коментування статті/новини

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора