A A A K K K
для людей із порушенням зору
Машівська районна рада

Відбулося розширене засідання постійної депутатської комісії

Дата: 26.06.2017 10:40
Кількість переглядів: 899

    У районній раді триває підготовка до засідання чергової 21 сесії. Як і завжди, питання, що вносяться на розгляд депутатів, попередньо проходять обговорення у постійних профільних комісіях. Так, минулої п'ятниці відбулося розширене засідання постійної депутатської комісії з питань освіти, культури, соціального захисту, медицини, торгівлі, молодіжної політики та спорту.

      У засіданні взяли участь голова районної ради Катерина Ткаченко та заступник голови районної ради Софія Кулак. Серед запрошених - І заступник голови РДА Віталій Човновий, заступник голови РДА Роман Живодьор, начальник відділу освіти, сім»ї, молоді та спорту РДА Євген Сергієнко, Абрамівський сільський голова Леонід Морозов, М.Нехворощанський сільський голова Микола Коляндра, Коновалівський сільський голова Валентина Захарченко, директор Коновалівської ЗОШ І-ІІІ ступенів Олена Голуб, директор Абрамівського НВК «ДНЗ-ЗНЗ» Антоніна Каплун, заступник директора з навчальної роботи М.Нехворощанського НВК «ДНЗ-ЗНЗ» Римма Веклич.

    Головним дискусійним питанням стало погодження перспективної мережі закладів освіти Машівського району на 2017 -18 навчальний рік, з якого присутніх інформував начальник відділу освіти, сім»ї, молоді та спорту РДА Євген Сергієнко.Зокрема, йшлося про доцільність функціонування Коновалівської ЗОШ І-ІІІ ступенів та Абрамівського і Малонехворощанського НВК «ДНЗ-ЗНЗ» у чинному статусі.Адже згідно із ЗУ «Про освіту» навчальні заклади, де з 1 вересня 2017 року будуть навчатися менш ніж 25 учнів, мають пройти реорганізацію в навчально-виховні комплекси «загальноосвітній навчальний заклад І ступеня - дошкільний навчальний заклад». В разі ж відмови від реорганізаційних заходів, держава може припинити фінансування,а,отже, їхнє виживання повністю ляже на районний бюджет. На сьогодні ця проблема набула критичного стану в Абрамівці, Коновалівці та Малій Нехворощі, де відповідно навчатимуться 25, 24 та 19 школярів.

    Під час виступу Євген Володимирович навів низку статистичних даних.Наприклад, минулого року у нашому районі був найвищий показник фінансових витрат на одного учня в області, а це близько 38 тис.грн, тоді як з державного бюджету виділяється лише 7,8 тисячі. Однією з причин є демографічна ситуація на Машівщині,яка за останнє десятиліття  значно погіршилася. Якщо, скажімо, у 2005 році в школах району навчалося 2 100 учнів, то сьогодні їх близько 1500.
     З іншого боку  керівники закладів освіти, які підлягають реформуванню,переконували районну владу знайти кошти для їх подальшого функціонування  без змін.Підтримали це прохання і очільники місцевих громад.
     Також говорили на засіданні комісії й про надання статусу опорної школи Михайлівській ЗОШ І-ІІІ ступенів.
      Підбиваючи підсумки зібрання,д епутати вирішили рекомендувати проведення реорганізації освітніх закладів, де на 1 вересня 2017 року навчатиметься менш як 25 учнів, та надання Михайлівській школі статусу опорної. Однак, такі рекомендації наразі є попередніми, остаточне ж рішення щодо цього може бути прийнятим лише на сесії районної ради.

 



Коментарі:

Ваш коментар може бути першим :)

Додати коментар


« повернутися

Коментування статті/новини

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора