A A A K K K
для людей із порушенням зору
Машівська районна рада

З нагоди відзначення Дня вшанування учасників бойових дій на території інших держав

Дата: 14.02.2020 15:38
Кількість переглядів: 602


  14 лютого 2020 року з нагоди відзначення Дня вшанування учасників бойових дій на території інших держав та 31 – ої річниці виведення військ з Республіки Афганістан керівництво району відвідало матір загиблого воїна – інтернаціоналіста Івана Коробки – Надію Григорівну.

   Подякувати за сина – героя, подарувати квіти та запросити на урочистості до районного будинку культури до пані Надії завітали голова райдержадміністрації Андрій Карацюпа, голова районної ради Катерина Ткаченко, Машівський селищний голова Микола Кравченко,начальник управління соціального захисту населення Ірина Фисуненко, директор територіального центру соціального обслуговування Надія Ігнатенко. Такі відвідини давно стали особливою традицією, адже жителі району знають про героїчний подвиг земляка та пишаються мужнім воїном. Снайпер стрілецької роти Іван Коробка брав участь у 12 бойових операціях на території Афганістану, був чесним та хоробрим бійцем. Загинув під час виконання бойового завдання 14 грудня 1983 року, коли при підході до населеного пункту Махмудраки провінції Парван підрозділ рядового Коробки вступив у бій з чисельним загоном противника. Знищивши три кулеметні обслуги, воїн отримав смертельне поранення та посмертно був нагороджений Орденом Червоної Зірки.
При вході до Машівського ліцею є пам’ятна дошка, присвячена колишньому учню Івану Коробці, яка постійно нагадує школярам про загиблого земляка.

 



Коментарі:

Ваш коментар може бути першим :)

Додати коментар


« повернутися

Коментування статті/новини

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора