A A A K K K
для людей із порушенням зору
Машівська районна рада

Відбувся тематичний захід, присвячений вшануванню Небесної Сотні

Дата: 20.02.2020 14:57
Кількість переглядів: 739

Картинки по запросу "картинка герої небесної сотні"  Голова Машівської районної ради Катерина Ткаченко та заступник голови Софія Кулак взяли участь в урочистих заходах з нагоди Дня Героїв Небесної Сотні.
  20 лютого 2020 року в районному будинку культури відбувся тематичний захід, присвячений вшануванню Небесної Сотні, на який зібралися голова районної ради Катерина Ткаченко, голова райдержадміністрації Андрій Карацюпа, заступник голови районної ради Софія Кулак, представники трудових колективів селища, військові, школярі, жителі райцентру.

  Саме 20 лютого 2014 року під час Революції Гідності загинуло найбільше протестувальників Майдану. Цей день пам’яті відзначається щорічно згідно з Указом Президента від 11 лютого 2015 року "Про вшанування подвигу учасників Революції Гідності та увічнення пам'яті Героїв Небесної Сотні". Під час прощання з загиблими вперше пролунала жалобна пісня "Плине кача...", яка стала українським народним реквіємом.
  Зі сцени РБК до присутніх звернулися голова Машівської райдержадміністрації Андрій Карацюпа та голова  Машівської районної ради Катерина Ткаченко. У своєму виступі Катерина Володимирівна зазначила : «Бажання жити у вільній країні стало сильнішим за бажання просто вижити. І вони пожертвували найдорожчим, що є у кожної людини аби справедливість перемогла. Вони загинули, та не здалися. І для українців святим обов'язком є гідно вшанувати Героїв, пам'ятати й ніколи не зрадити їхньої пам’яті.»
  Також керівники району зачитали мартиролог Героїв Небесної Сотні, поклали квіти до Меморіального куточка та разом з усіма присутніми схилили голови під час хвилини мовчання.
Художні номери глядачам представили ведучі заходу Наталія Кравець та Олексій Дудник, учасники творчих колективів «Славяне», «Гармонія» та «Горошини».

 



Коментарі:

Ваш коментар може бути першим :)

Додати коментар


« повернутися

Коментування статті/новини

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора