A A A K K K
для людей із порушенням зору
Машівська районна рада

Машівське бюро правової допомоги

Дата: 08.11.2017 14:56
Кількість переглядів: 1136

    Мешканцям села Селещина Машівського району розповіли як захистити свої земельні права

  7 листопада 2017 року в рамках роботи мобільних точок доступу до системи безоплатної правової допомоги та з метою інформування представників аграрного сектору щодо забезпечення захисту їх прав від спроб рейдерських захоплень землі чи урожаю, у Селещинській сільській раді Машівського району працював виїзний мобільний пункт доступу до безоплатної правової допомоги.
Участь у роботі мобільного пункту взяли перший заступник начальника Головного територіального управління юстиції у Полтавській області Дар’я Бриндак, заступник начальника відділу взаємодії з суб’єктами державної реєстрації та підвищення кваліфікації державних реєстраторів Управління державної реєстрації Головного територіального управління юстиції у Полтавській області Дмитро Мурашко, начальник відділу правопросвітництва та взаємодії з суб’єктами надання безоплатної первинної правової допомоги Другого полтавського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги Андрій Свєшніков та начальник Машівського бюро правової допомоги Максим Дворовенко.
Зустріч фахівців управління юстиції та системи безоплатної правової допомоги відбулася з головою сільської ради Олександром Кербутом, місцевими жителями та представниками аграрного бізнесу з питань захисту прав землекористувачів в приміщенні Селещинської сільської ради Машівського району.
Під час заходу присутніх поінформовано про забезпечення доступу громадян до безоплатної правової допомоги, діяльність оперативного штабу захисту представників аграрного бізнесу від рейдерів у Полтавській області,  шляхи попередження можливих рейдерських захоплень та механізму дій в разі виникнення такої ситуації, факти подвійної реєстрації права оренди земельних ділянок, діяльність комісії з питань розгляду скарг у сфері державної реєстрації, особливості укладення договорів оренди земельних ділянок сільськогосподарського призначення та реалізацію загальнонаціонального правопросвітницького проекту "Я МАЮ ПРАВО!"
По завершенню зустрічі представники мобільної групи продовжили свою роботу у форматі мобільної точки доступу до безоплатної правової допомоги.
Також працівники системи безоплатної правової допомоги та управління юстиції провели вуличне інформування громадян з правових питань та розповсюдили інформаційні матеріали на правову тематику.
Під час заходів також зазначено, що отримати безоплатну правову допомогу та скористатися доступом до електронних сервісів Міністерства юстиції України громадяни також можуть, звернувшись до Машівського бюро правової допомоги за адресою: сел. Машівка, вул. Незалежності, 111, тел. (05364) 9-14-11, 0-800-213-103 (гаряча лінія, безкоштовно зі стаціонарних і мобільних телефонів).



Коментарі:

Ваш коментар може бути першим :)

Додати коментар


« повернутися

Коментування статті/новини

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора