A A A K K K
для людей із порушенням зору
Машівська районна рада

Засідання координаційної ради при голові районної ради

Дата: 21.06.2017 14:25
Кількість переглядів: 1048

  Безперечно, дороги нині є найболючішою проблемою не лише на Машівщині, а й для усієї державі. Нестача коштів на капітальний ремонт, брак техніки та паливно - мастильних матеріалів робить її практично невирішуваною. Майже щороку із бюджетів різних рівнів на латання дірок, як у прямому, так і у переносному значенні, виділяються  помітні кошти, але для повноцінних робіт їх  зазвичай не вистачає.

  Саме така критина ситуація, що виникла нині  на автошляхах Кобеляки-Нехвороща-Машівка та Машівка – Карлівка, дала привід зібрати спільне засідання координаційної ради при голові районної ради та постійної депутатської комісії з питань  промислової політики, транспорту, будівництва, зв”язку, управління майном та аграрної політики, земельних відносин, екології та раціонального природокористування. У  зібранні взяли участь сільські голови, депутати обласної та районної рад, в.о. керівника  філії «Машівський райавтодор»  Віталій Порохня, представники виконавчого апарату районної ради та ЗМІ, а очолила його голова районної ради Катерина Ткаченко.

   Одним із шляхів вирішення згаданої  проблеми  є фінансова підтримка наших дорожників, тож і розпочалася нарада із розмови про те чим живе нині дорожна служба  району. Загальну ситуцію на підприємстві охарактеризував в.о. керівника  філії «Машівський райавтодор»  Віталій Порохня. Зокрема Віталій Іванович повідомив, що зараз у його підпорядкуванні перебуває 17 осіб та декілька одиниць застарілої техніки, яка не дає  службі конкурувати із сучасним обладнанням приватних фірм. Через це втрачається можливість підприємства самотужки працювати в районі та отримувати додаткові кошти. До того ж машівські дорожники мають постійну заборгованість із заробітної плати. Частково зняти напругу допомогло б придбання для райавтодору фрезера та катка, однак виділення коштів на ці потреби питання надзвичайно складне через підпорядкування підприємства обласному автодору та перепони діючого бюджетного кодексу.

      Особливе занепокоєння у присутніх викликала інформація  щодо передачі доріг державного значення на місцевий бюджет із  січня  2018 року. Адже відтак 200 млн. гривень, що потрібні для відновлення твердого покриття на шляху Кобеляки-Нехвороща-Машівка, доведеться шукати самотужки. Крім того невідомо як такі реформи вплинуть на реорганізацію дорожних служб і чи не лишиться район сам-на –сам із зимовими снігопадами та ожеледдю, бо саме наші дорожники виконують левову частку робіт із розчищення снігу на автошляхах.Та й, щоб підготувати існуючу техніку до роботи у зимовий період потрібно кошти у сумі близько 150 тис.грн. Чи виділятиме їх держава – не знає ніхто. Під час обговорення  прозвучало декілька пропозицій вирішення цієї проблеми, серед яких взяття техніки в аренду в інших регіонах, придбаня її в автопарк  житлово-комунального господарства  селища тощо. Щодо цього свою позицію висловили депутат облради Іван Сидоренко, депутат районної ради Євген Степаненко, сільський голова Кошманівки Лілія Бережна, та, як наголосив, підсумовуючи зібрання, депутат обласної ради Володимир Бобиль, запитань лишилося більше, ніж відповідей.

    За результатами наради дано доручення юридичним службам районної ради та райдержадміністрації вивчити можливі варіанти подолання складнощів  та підготовку  відповідних пропозицій. Повторне спільне засідання   координаційної ради та депутатської комісії заплановано провести за тиждень. 



Коментарі:

Ваш коментар може бути першим :)

Додати коментар


« повернутися

Коментування статті/новини

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора