A A A K K K
для людей із порушенням зору
Машівська районна рада

Відкриття меморіальної дошки нашому земляку Івану Коробці

Дата: 15.02.2017 14:00
Кількість переглядів: 954

   15 лютого з нагоди Дня вшанування учасників бойових дій на території інших держав на подвір’ї Машівської спеціалізованої школи відбулися урочисті заходи.

   Відкрити меморіальну дошку нашому земляку Івану Коробці, який загинув у Афганістані у грудні 1983 року, та подякувати воїнам-інтернаціоналістам за мужність і героїзм під час виконання військового обов’язку, зібралися представники установ, організацій та підприємств, школярі, жителі селища.Зі словами привітання до учасників зібрання звернулися Машівський селищний голова Микола Кравченко, заступник голови Машівської районної ради Софія Кулак. Зокрема у своєму виступі Софія Олексіївна зазначила :

 «Сьогодні ми відкриваємо меморіальну дошку воїну – інтернаціоналісту, нашому земляку Івану Івановичу Коробці. Хоча всі ми називаємо його просто Ваня, бо для нас він назавжди залишиться молодим, сповненим надій, хлопцем. Збираючись на цей захід я думала про те,що нашому Вані було б уже за п’ятдесят, а він дивиться на нас зі старого фото зовсім юним. Мужній воїн Коробка був снайпером стрілецької роти, брав участь у 12 бойових операціях, був чесним та хоробрим бійцем. За героїчний подвиг Іван Коробка посмертно нагороджений Орденом Червоної зірки.Мені, як матері, хочеться сьогодні доземно вклонитися його мамі, Надії Григорівні, і подякувати їй за такого сина.»

     Привітали машівчан і голова Машівської райдержадміністрації Юлія Середа, військовий комісар Машівського районного військового комісаріату Євген Сісецький та голова громадської організації воїнів – афганців Віктор Куць, якому було надано почесне право відкрити меморіальну дошку Івану Коробці.Також Віктор Леонідович нагородив своїх побратимів - афганців ювілейними медалями.
      Під час мітингу очільник Машівської громади Микола Кравченко вручив подяку матері загиблого Івана Коробки Надіїї Григорівні, а всі присутні вшанували пам'ять тих, хто не повернувся додому із чужої війни, хвилиною мовчання. На закінчення заходу його учасники поклали квіти до меморіальних дошок Івану Коробці та учаснику АТО Юрію Печериці, який загинув на сході, захищаючи територіальну цілісність України.

 



Коментарі:

Ваш коментар може бути першим :)

Додати коментар


« повернутися

Коментування статті/новини

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора