A A A K K K
для людей із порушенням зору
Машівська районна рада

Красиве створюється душею і серцем

Дата: 18.11.2019 13:55
Кількість переглядів: 554

  Красиве створюється душею і серцем. Коли дивишся на красу, створену руками, відступає буденність, життя стає красивим, таке кредо у керівника гуртка Машівського Будинку дитячої та юнацької творчості Марчук Наталії Олександрівни.

 Наталія Олександрівна, як керівник дитячого творчого об’єднання – це універсал, вона і лікар дитячих душ, і стимулятор творчої фантазії та уяви вихованців, і наставник до перемог. 
Педагог особистим прикладом стимулює дітей до творчості.

  Нещодавно в Полтавському обласному центрі естетичного виховання учнівської молоді з метою розвитку творчого потенціалу педагогів декоративно-ужиткового мистецтва та удосконалення професійної майстерності був проведений обласний конкурс мініатюр серед педагогів декоративно-ужиткового та образотворчого мистецтва закладів  позашкільної освіти.
Члени журі, до складу якого увійшли: завідувач відділу комунальної установи «Обласний центр народної творчості та культурно-освітньої роботи» Полтавської обласної ради, заслужений майстер народної творчості України, член Національної спілки майстрів народного мистецтва України, лауреат міських премій імені В.Г.Короленка та імені Самійла Величка, майстер народної ляльки Наталія Свиридюк; науковий співробітник Полтавського літературно-меморіального музею Івана Котляревського  Валентина Скриль; заступник директора, викладач Полтавської дитячої художньої школи Ганна Будущева-Довгаль; художники-оформлювачі ОЦЕВУМ Олена Давиденко та Наталія Харченко відзначили творчий підхід до виконання завдання.
Цьогоріч педагоги з 30 закладів позашкільної освіти представили на розгляд журі 73 роботи на тему: «Літературна спадщина Івана Котляревського – оздоба української духовної культури», адже сам конкурс присвятили 250-річчю від Дня народження нашого славетного земляка, класика української літератури Івана Петровича Котляревського.
 Від Машівського Будинку дитячої та юнацької творчості участь у Конкурсі брала керівник гуртка «Рукоділля» Марчук Наталія Олександрівна. Наталія Олександрівна представляла свою роботу у номінації «Ліплення» (виріб із полімерної глини) та  мала назву «Наталка Полтавка». 
  На підставі рішення журі Конкурсу керівник гуртка «Рукоділля» за досягнуті успіхи в Конкурсі Марчук Н.О. нагороджена дипломом ІІІ ступеня Департаменту освіти і науки Полтавської обласної державної адміністрації.
З метою поповнення та збагачення, популяризації творчості митців, майстрів та педагогів у Полтавському літературно-меморіальному музеї Івана Котляревського відбулося відкриття виставки робіт обласного конкурсу мініатюр серед педагогів декоративно-ужиткового та образотворчого мистецтва закладів позашкільної освіти і урочисте нагородження його переможців.
        З вітальними словами виступали та нагороджували педагогів:
Пащенко Валентина Іванівна – заступник начальника відділу позашкільної освіти, виховної роботи, координації роботи закладів вищої освіти, науки та інноваційної діяльності, управління позашкільної професійної (професійно-технічної) вищої освіти та правового забезпечення Департаменту освіти і науки облдержадміністрації;
Свиридюк Наталія Олександрівна – завідувач відділу комунальної установи «Обласний центр народної творчості та культурно-освітньої роботи» Полтавської обласної ради, заслужений майстер народної творчості України, член Національної спілки майстрів народного мистецтва України, лауреат міських премій імені В.Г. Короленка та імені Самійла Величка, майстер народної ляльки;
Артюх Світлана Іванівна – заступник директора з навчально-методичної роботи Полтавського обласного центру естетичного виховання учнівської молоді Полтавської обласної ради;
Пілюгін Євген Іванович – голова Полтавського обласного осередку Національної спілки майстрів народного мистецтва України.
Голубнича Марина Володимирівна – завідувач філії Полтавського літературно-меморіального музею Івана Котляревського;
Скалацький Кім Григорович – історик, мистецтвознавець, директор (1974-1999) Полтавського художнього музею.
Весь колектив Будинку дитячої та юнацької творчості приєднується до привітань і бажаємо в подальшому творчих успіхів Наталії Олександрівні. Адже для цього педагога творчість є діяльність, в яку вона вкладає немовби частинку своєї душі, і чим більше вона вкладає, тим багатшою стає її душа.

Підсумки проведення конкурсу у 2019 році

Кращі мініатюри на твори Івана Котляревського стануть окрасою виставки у музеї нашого славетного земляка

 



Коментарі:

Ваш коментар може бути першим :)

Додати коментар


« повернутися

Коментування статті/новини

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора