A A A K K K
для людей із порушенням зору
Машівська районна рада

Проведення випускних вечорів у загальноосвітніх навчальних закладах

Дата: 26.06.2019 10:36
Кількість переглядів: 575

???°???????????? ???? ?·?°?????????? ???°???????????° ???°????????????° ???????? ???????°?????·?°?????? ?????????µ???µ?????? ?????????????????? ???µ?????????? ?? ?·?°???°?»?????????????????????? ???°?????°?»???????? ?·?°???»?°???°??Пам’ятка щодо організації проведення випускних вечорів у загальноосвітніх навчальних закладах 

 

 

 
       
На порозі пора випускних вечорів. . Батьки та класні керівники зараз в клопотах і думках про те, як влаштувати випускникові незвичайне та яскраве свято.
        Пам’ятайте головне, свята повинні бути не лише веселими, але й безпечними. Не кожний розуміє - щедрість і гостинність повинна бути поміркованою і не нести шкоди ні організаторам, ні дітям.
        На жаль, епідемічна ситуація в країні дуже напружена. Більшість спалахів інфекційних хвороб та харчових отруєнь поєднує вживання недоброякісних продуктів харчування, питної води та готових страв, виготовлених як в закладах громадського харчування так і в домашніх умовах. 
        Основними причинами спалахів є використання продовольчої сировини сумнівної якості (без документів, які засвідчують її якість), відсутність належних умов для приготування страв, порушення технології приготування їжі, зберігання харчових продуктів в антисанітарних умовах, без належного температурного режиму. Залучення до приготування страв випадкових осіб, які не обізнані з елементарними правилами особистої гігієни та ін. 
        Нагадуємо, щовідповідно до п. 3.19 ДСанПіНу 5.5.2.008-01 «Державні санітарні правила і норми влаштування, утримання загальноосвітніх навчальних закладів та організації навчально-виховного процесу» - здача в оренду території, будівель, приміщень, обладнання підприємствам, установам, організаціям іншим юридичним та фізичним особам для використання, що не пов’язано з навчально-виховним процесом, не дозволяється.
Тому неофіційну частину випускних вечорів необхідно проводити лише в закладах громадського харчування, при цьому слід звертати увагу на те, чи зареєстровані вони в державному реєстрі потужностей операторів ринку.
        Щоб Ваші свята залишили після себе лише щасливі спогади, прислухайтесь до порад спеціалістів  Машівського районного управління Головного управління Держпродспоживслужби в Полтавській області:
- ви повинні узгодити асортимент страв, який буде виготовлятись і реалізуватися на вечорі, заборонивши виготовлення та використання страв небезпечних в епідемічному відношенні: самокваси, макарони по-флотськи, кондитерські вироби з кремом, холодці, заливні страви, паштети, салати із свіжих не ошпарених овочів, вінегрети, млинці з м'ясом, вироби у фритюрі, сир, сметану без термічної обробки, фляжне молоко без кип'ятіння, консервовані продукти домашнього виготовлення, кров'яні та ліверні ковбаси тощо;
- заборонено використовувати продукти харчування та продовольчу сировину без супровідної документації, яка засвідчує їх походження, безпечність і якість;
- при зберіганні швидкопсувної продукції потрібно дотримуватися необхідного температурного режиму;
- при зберіганні продуктів харчування та продовольчої сировини в холодильному обладнанні треба дотримуватись правил товарного сусідства, не допускати сумісного зберігання сировини та готової продукції разом;
- в обов’язковому порядку важливо дотримуватися правил особистої гігієни під час виготовлення продукції, а також забезпечити персонал миючими та дезінфікуючими засобами, рушниками, милом;
- потрібно забезпечити працівників ресторанного бізнесу в достатній кількості відповідно маркованим розроблювальним інвентарем;
- важливим є недопущення до приготування страв осіб, які не мають спеціальної освіти, не пройшли профілактичні медичні огляди та гігієнічне навчання у встановленому законодавством порядку (списки осіб з відмітками про пройдені періодичні медичні огляди на допуск до роботи).
            Давайте не будемо ризикувати своїм здоров’ям і здоров’ям випускників, а спільними зусиллями організуємо яскраві і незабутні свята для наших улюблених дітей.

Машівське районне управління Головного управління 
Держпродспоживслужби в Полтавській області


Коментарі:

Ваш коментар може бути першим :)

Додати коментар


« повернутися

Коментування статті/новини

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора