A A A K K K
для людей із порушенням зору
Машівська районна рада

Порядок формування і видачі паспортів великої рогатої худоби та порядок ідентифікації і реєстрації овець і кіз

Дата: 15.03.2018 08:24
Кількість переглядів: 1022

         Ідентифікація – це процес присвоєння унікального ідентифікаційного номера з видачею паспорта та ветеринарної картки до нього.

 
  Реєстрація – це внесення до  Реєстру тварин інформації про ідентифікованих тварин, їх  переміщення, власників, господарства та їх ветеринарно-санітарний стан.

Метою ідентифікації є відслідковування шляху проходження тваринницької продукції , всіх етапів її виробництва та постійний контроль за її якістю і безпекою. Проведення ідентифікації тварин дає можливість спеціалістам ветеринарної медицини запровадити більш чіткий облік лікувальної роботи, діагностичних досліджень та профілактичних щеплень.

      В разі коли тварина не ідентифікована власникам заборонено переміщення тварин з господарства в господарство, продаж і забій тварин на м'ясо та реалізація від них молока.

Міністерством аграрної політики та продовольства України 04 грудня 2017 року затверджено Порядок ідентифікації та реєстрації великої рогатої худоби та Порядку формування і видачі паспорта великої рогатої худоби. 16.01.2018 року № 20 «Про затвердження порядку ідентифікації і реєстрації овець і кіз». Відповідно до нових Порядків:

1. Передбачається здійснення власником щорічної інвентаризації поголів’я великої рогатої худоби, овець і кіз в господарстві юридичної особи у розрізі статево-вікових і виробничих груп для приведення у відповідність даних Єдиного державного реєстру тварин до фактично наявного поголів’я тварин.

2. Реєстраційні документи завірятимуться лише підписом власника без застосування печатки для юридичної особи чи фізичної особи-підприємця.

3. Передбачається впровадження на законодавчому рівні можливості використання електронного документообігу. 

4. Передбачається встановлення строків подання, внесення даних до Єдиного державного реєстру тварин, оформлення ідентифікаційних документів згідно з Законом України «Про ідентифікацію та реєстрацію тварин».

02.03.2018 року набрав чинності Закон Міністерства аграрної політики та продовольства України від 01.12.2017 року № 639 «Про затвердження порядку ідентифікації та реєстрації свиней».

Звертаємо вашу увагу, що відповідно до нового Порядку:

1. Ідентифікація племінних і товарних свиней фізичних осіб буде здійснюватися за допомогою бирки з індивідуальним ідентифікаційним номером не пізніше 60 днів від моменту народження тварини, але раніше ніж вона залишить  господарство;

2. Ідентифікація товарних свиней, що утримується та розводяться в господарстві юридичної особи буде здійснюватися: 

а) при вибутті до юридичної особи, однією биркою з реєстраційним номером господарства (груповий номер);

б) при вибутті до юридичної особи тварин старше 4 місячного віку – шляхом татуювання реєстраційного номеру господарства;

в) при вибутті до фізичної особи, однією биркою з індивідуальним ідентифікаційним номером.

     3. Передбачається здійснення власником періодичної інвентаризації поголів’я свиней у господарствах юридичних осіб та подання ним щомісячного звіту про наявність і рух поголів’я свиней у господарстві за встановленою формою.

4. Передбачається запровадження нової форми ідентифікаційного документа для товарних свиней.

Фізичні та юридичні особи бажаючі провести ідентифікацію ВРХ (корів, молодняк), овець і кіз, свиней можуть звернутися за адресою: смт. Машівка, вул. Остапенко, 3 Машівський відділ Полтавської обласної державної лікарні ветеринарної медицини, тел.: 9-13-68.

Начальник Машівського районного управління  Головного управління Держпродспоживслужби

в Полтавській області                 А.Г. Міщенко


Коментарі:

Ваш коментар може бути першим :)

Додати коментар


« повернутися

Коментування статті/новини

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора