A A A K K K
для людей із порушенням зору
Машівська районна рада

«Єдиний стрілецький день»

Дата: 27.03.2017 20:18
Кількість переглядів: 1038

   Відповідно до розпорядження тимчасово виконуючого обов’язки першого заступника начальника Генерального штабу Збройних Сил України та на виконання розпорядження військового комісара Полтавського ОВК, 25-26 березня 2017 року, у нашому районі пройшов «Єдиний стрілецький день». 

   Підготовлений Машівським районним військовим комісаріатом. У рамках цього заходу,  Машівським РВК було проведено заняття з керівним складом загонів територіальної оборони Машівського району.
  Єдиний стрілецький день уперше проводився саме з особовим складом підрозділів територіальної оборони Машівського РВК та маємо сподівання,буде проводитись і в подальшому.
25 березня, у суботу, біля Машівського РВК було проведено теоретичну частину навчання, а саме: до особового складу загонів доведено мету та завдання територіальної оборони, відбулося вивчення карт, детальне ознайомлення з будовою автомата АК-74 та пістолета ПМ. Мета занять спрямована на створення загонів, які у разі небезпеки захищатимуть територію свого району та важливі об’єкти, а  задачею інструкторсько-методичних занять є підготовка особового складу підрозділів територіальної оборони до виконання завдань за призначенням.
26 березня, згідно з планом, на базі військового стрільбища в/ч А3990 були проведені практичні заняття з вогневої підготовки з організаційним ядром загонів оборони Машівського РВК. Набувати теоретичні знання та практичні навички в бойових стрільбах прибули представники органів виконавчої влади, місцевого самоврядування, установ та організацій району, на чолі з головою райдержадміністрації Юлією Середою.
Заняття на полігоні були організовані на 4 навчальних місцях, де кожен  зміг вивчити заходи безпеки під час стрільб, будову стрілецької зброї, потренуватись у виконанні нормативів. Вивчали тактичну медицину та інженерну підготовку. Весь особовий склад військовозобов’язаних Машівського району взяв участь у виконанні вправ стрільби з автомата «Калашникова» (АК-74) та пістолета «Макарова» (ПМ). 
   Як зазначив Машівський районний військовий комісар, майор Євген Сісецький: «Це перші подібні навчання такого рівня. Головне, перевірити не кількість, а якість командного складу. Надати керівникам практичні навички для проведення занять з особовим складом. Усі прибулі, серед яких чимало і представниць прекрасної половини людства, що є позитивним та всіляко вітається, є мешканцями Машівського району та входять до складу загонів оборони Машівського РВК. Результатом цих навчань є поглиблення теоретичних знань військовозобов’язаних; відновлення практичних навичок у поводженні зі зброєю та виконання нормативів зі стрілецької зброї; виховання у особового складу загонів оборони усвідомлення важливості виконання завдань, що стоять перед ними, патріотизму та наполегливості в освоєнні військових знань; згуртованості та злагодженості роботи при виконанні поставлених завдань. Такі дводенні збори плануємо проводити один раз на квартал. Також, в планах є шестиденні збори в польових умовах, про час їх проведення попередимо додатково. Принагідно хотілося б звернутися до чоловічого населення, активніше брати участь у подібних заходах, адже не зважаючи на те, що жінки проявили себе на досить високому рівні у цих навчаннях, все ж ми –чоловіки вважаємося сильною половиною людства і повинні нею залишатися. Вважаю, що поставлені завдання виконані в повному обсязі.»


  Інформуємо, що Машівський РВК продовжує заходи щодо комплектування військових частин військовослужбовцями за контрактом. Запрошуємо всіх бажаючих до військового комісаріату для отримання додаткової інформації щодо проходження військової служби за контрактом у лавах Збройних сил України.


Провідний спеціаліст командування 
Машівського РВК      Ж.А.БЕРЕЖНА



Коментарі:

Ваш коментар може бути першим :)

Додати коментар


« повернутися

Коментування статті/новини

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора