A A A K K K
для людей із порушенням зору
Машівська районна рада

День села Базилівщина

Дата: 04.10.2017 10:32
Кількість переглядів: 1167

   Рідне село! Воно справді зігріває душу кожного із нас. Це тепло проникає глибоко до серця. І де б ми не були, а невидимі промінчики притягають до себе, кличуть із далеких доріг до рідного села, до отчого дому.

Ось такою була провідна думка свята села, яке відбулося 30 вересня 2017 року в селі Базилівщина. Готувалися довго, щоб не гірше, ніж у людей. Спасибі й сільській раді за виділені кошти на подарунки, спасибі спонсорам – панові Несвіту Володимиру Івановичу та панові Ступаку Віталію Анатолійовичу, які допомогли провести свято з наваристим капусняком та запашною кашою.

  А от і саме свято. Розпочалося воно зі спортивних змагань на місцевому стадіоні, ініціатором яких став спортсмен, футболіст сільський голова Сергій Іванович Сидоренко. Потім усе село зібралось в Будинку культури, у якому працівники прибрали фойє, як домашню світлицю, а біля сцени розмістили екран, на якому проходила демонстрація світлин, що зібрав, сформував і проектував Альоша Сидоренко, який потратив немало часу і труда, щоб кожен номер самодіяльності супроводжувався картинкою чи фотографією. Усі світлини були присвячені учасникам АТО, жителям села, учителям, працівникам ДНЗ «Ромашка», відділенню зв’язку, новому Комунальному підприємству «Базилівщинське ЖКГ», сімейній медичній амбулаторії, сільській раді, бібліотеці та СБК. Оце, власне, про них і говорили на святі, дякували за труд, вручали цінні подарунки. Добрим словом привітав присутніх сільський голова Сидоренко Сергій Іванович. Щирі побажання учасникам бойових дій висловив протоієрей Кошманівського свято-Вознесенського храму настоятель Іоанн. Він привітав усіх зі святом Віри,Надії,Любові і матері їх Софії.Благословив учасників бойових дій в АТО і Афганістані,вручив їм обереги і окропив свяченою водою хлопців і глядачів.Побажав миру і світлого неба.

 Далі ведуча Герасименко Наталя,вміло перемежовувала концерт з розповіддю про село та односельчан. А концерт-це завжди прекрасні вокальні номера,які і після закінчення  виступів ще довго звучать і звучать в серцях слухачів. Керівнику Павлу Андрійовичу Горобцю,який при підготовці проводив виснажливі вечори репетицій,є ким і чим пишатись. Це наші улюблені, неймовірно талановиті Олексій Дудник і Наталія Кравець,Георгій Сніжинський і Людмила Марчишина, Андрій Прокопенко, Микола Брах, Анатолій Гизила, Людмила Прокопенко, Наталія Герасименко, Ірина Дерев’янко. Спасибі їм за їх талант і любов до пісні. 

  Окремою зірочкою засяяв танець «Мама і дочка», постановником і виконавцем якого стала Яна Кириченко зі своєю крихітною чарівною донечкою. Приємно було дивитись на танцювальний дует Діми Приходька і Влади Толупенко. Танцювальна група зі школи, де керівником є Борович Інна, теж показала красиві таночки. Яловець Ілля, як завжди, майстерно читав гумор,а вокальний гурт дівчаток-школярок майстерно виконав пісню про Україну.

 Окремо хочеться сказати про акторський хист нашого драмгуртка.Не можна надивитись на професійну гру Тетяни Жигилій,Миколи Браха та керівника Анатолія Гизили!Вони показали уривок з твору М.В.Гоголя «Сорочинський ярмарок». Цікаво, смішно, лаконічно. Як завжди. Після концерту односельці і гості села не минали сільського музею та виставки старовинної вишивки, яку організувала завідуюча бібліотеки Бочарнікова Тамара.

 Як водиться,розіграли безпрограшну  лотарею.Смачні виграші.Одна біда,що по якості  не всім однакові.

А вже потім Анатолій Гизила та Андрій Прокопенко,які між іншим встигли зготувати капусняк і кашу з допомогою господарочок Світлани Паржин,Ніни Шульги,Надії Брани,помічників Сиромятникова Сергія та Батрака Володимира,роздавали людям і перше ,і друге.Вистачило всім.Спасибі їм.  

Закусили наостанок  любовно зготовленими шашликами  від родини Дузенка Олександра!

 А тепер,хай живе дискотека!

 Живи,наше рідне село!Працюй і будь здоровим, кожен житель, господар землі, що вмілими руками ростить урожай добра, любові, мудрості і щастя!

http://bazylivshina.rada.org.ua/news/15-54-05-03-10-2017/

 


Коментарі:

Ваш коментар може бути першим :)

Додати коментар


« повернутися

Коментування статті/новини

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора