A A A K K K
для людей із порушенням зору
Машівська районна рада

У районі затверджено головний кошторис 2017 року

Дата: 24.12.2016 15:05
Кількість переглядів: 881

            У районі затверджено головний кошторис 2017 року. Відбулося це на пленарному засіданні позачергової 16 сесії районної ради сьомого скликання, яке відбулося  у п’ятницю, 23 грудня. Окрім того депутати внесли зміни до районного бюджету на рік, що триває, затвердили план роботи районної ради на 2017 рік, а також передали приміщення адмінбудівлі, де працює районний відділ Держгеокадастру ( за адресою смт. Машівка, вул.П.Кудрявцева 2)  в оперативне управління Головному управлінню Держгеокадастру у Полтавській області.

 Щодо бюджету 2017 , то його доходи ,як і видатки , затверджено у сумі 203 тис.730 млн. грн.  Спрогнозовано надходження  доходів до районного бюджету у сумі  72 млн. 164 тис. грн. , де найбільшою складовою  є податок на доходи фізичних осіб , а це 99,8% .Прогнозні надходження податку складають 72 млн. 60 тис. грн. Своїми думками з приводу прийняття нового бюджету ділиться голова Машівської районної ради Катерина Ткаченко:

       -    Якщо розпочинати мову про районний бюджет взагалі, то думаю, варто зазначити відразу , звідки саме надходять кошти. Так, основну масу наших надходжень формує податок на доходи фізичних осіб  або , як колись його називали ,прибутковий податок із заробітної плати. Цього року  за січень – листопад його надійшло 64 млн. 600 тис. грн. Проти 2015 року  він зріс майже на 62%.  Найбільшими платниками зараз є сільськогосподарські підприємства. Це « Компанія Фармко»( 12 з половиною млн.,) , «Приват-Агро-Альянс» (7 млн..900 тис.грн.),  « Чиста криниця» ( 6 млн. 800тис.). Значний внесок зробили також і філія «Укргазвидобування» , ТОВ «Востокстройгаз» , ГПУ «Полтавагазвидобування», Карлівське с/г підприємство « ЛОС». Очікується , що наступного року ці надходження зростуть до 72 млн.грн. Адже зростання середньомісячної заробітної плати в державі автоматично збільшить і відрахування з неї.

       В цілому ж прийняттям районного бюджету , звичайно ж, задоволена. Сьогоднішньому засіданню передував нелегкий тиждень обговорень проекту бюджету у депутатських комісіях , напружена робота фінансового управління , яке проводило розрахунки у неймовірно короткий термін. Загалом доходи районного бюджету на 2017 рік ( як і видатки) складуть майже 204 млн. грн. Всі  наші галузі  отримають необхідну фінансову підтримку , окремо хочу  сказати про ті місцеві програми , які ми плануємо профінансувати за рахунок коштів  районного бюджету .Зокрема,  це :

        -   Районна комплексна програма оздоровлення та відпочинку дітей , на виконання якої спрямують 300 тис. грн., а 114 з них на оздоровлення дітей постраждалих внаслідок катастрофи на ЧАЕС;

        - Районна цільова програма «Шкільний автобус», куди надійде понад 500 тисяч;

        -  97 , 5 тис. грн.. плануємо направити на програму «Турбота»;

         - 47 тисяч на  програму соціальної підтримки чорнобильців;

        -  Центру соціальних служб надійде 412 тисяч;

    Не залишаться без нашої підтримки ЗМІ , ветеранська організація ,трудовий архів. Близько 10 млн. грн.  у новому бюджеті закладено на фінансування закладів позашкільної освіти… Всього не перелічити , але відрадно те  , що  заплановані  витрати підкріплені реальними доходами. 

    Хочу подякувати всім учасникам створення головного фінансового документу Машівщини,  особливо депутатам районної ради за спільну і вдалу роботу.

 


Коментарі:

Ваш коментар може бути першим :)

Додати коментар


« повернутися

Коментування статті/новини

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора