A A A K K K
для людей із порушенням зору
Машівська районна рада

Робоча поїздка голови районної ради

Дата: 17.01.2017 15:20
Кількість переглядів: 912

Розмови про контроль за освоєнням коштів, які виділяються   для потреб місцевих громад , на пленарних засіданнях районної ради точилися неодноразово, але , як-то кажуть, руки до цієї справи все не доходили. Та ось із нового року голова Машівської районної ради Катерина Ткаченко вирішила взятися за це непросте завдання ,бо одна справа прочитати про виконання робіт у сухих колонках звітів , та зовсім інша побачити  зроблене на власні очі.


Спонукала ж до першої поїздки  по району розповідь депутата Юрія Шевченка , який представляє  в райраді інтереси жителів Старицьківської громади  , про те як  змінився вигляд місцевого будинку культури після початку ремонтних робіт. Спершу  навіть не вірилося , що з роками неопалюване, напівзруйноване приміщення можна вдихнути нове життя , та побачене дійсно вражало . Вікна у  закладі культури старицьківці  замінили власними силами , як і відновили покрівлю ,  а  із заміною дверей  та ремонтом стелі довелось допомагати  депутатам райради. Саме на це протягом минулого року було  виділено  близько 160 тис. коштів з районного бюджету.  Тож двоє сучасних  , надійних дверей вже зайняли своє місце , та  зі стелею доведеться ще трішки почекати – підрядники не встигають за графіком. За словами завідувача будинку культури Валентини  Базги , незважаючи на те , що величезна кількість робіт іще попереду ,місцеві жителі вже встигли відзначити кілька святкових заходів у пристосованій кімнаті. І радість такого зібрання , коли всі нарешті змогли поспілкуватися разом , не затьмарили ні відчутний холод , ні збіднілий інтер’єр.Не дарма ж говорять: «Добрий початок – половина справи».
     Дещо краща , проте дуже непроста  ситуація , поволі вирішується  і в Селещині , куди Катерина Володимирівна також завітала  17 січня. Очільник місцевої  сільської ради Олександр Кербут із гордістю розповів , що  життя у  їхньому  будинку культури  поволі відновлюється , після часткового ремонту , на який районна рада  також   виділила  300 тис. грн.,  молодь все частіше відвідує заклад,  повертаються добрі традиції  відзначення різноманітних свят . Поруч із іншими, проблему  боротьби із холодом  тут вирішили самотужки , придбавши  та встановивши  за кошти сільської ради , а це 70 тис.грн.,  систему  інфрачервоного опалення .У найближчих планах – ремонт та внутрішнє оздоблення приміщення. 
        Підбиваючи  підсумки поїздки,  голова районної ради Катерина Ткаченко наголосила  на необхідності продовження такої практики  та залучення до неї представників постійних депутатських комісій та ЗМІ.

 

 


Коментарі:

Ваш коментар може бути першим :)

Додати коментар


« повернутися

Коментування статті/новини

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора