A A A K K K
для людей із порушенням зору
Машівська районна рада

Право на безоплатну правову допомогу

Дата: 19.03.2018 16:55
Кількість переглядів: 714

Завдяки чіткій правовій позиції працівника бюро правової допомоги, мати, яка стала на шлях виправлення, знову може самостійно виховувати свою дитину.

   До Машівського бюро правової допомоги звернулася жінка, яка розповіла, що внаслідок складних життєвих обставин вона почала зловживати алкогольними напоями та не в повній мірі турбуватись про життя та здоров’я своєї неповнолітньої дитини, що стало підставою для її відібрання та влаштування до Полтавського центру соціально – психологічної реабілітації. 
Як наслідок органом опіки та піклування подано до суду про позбавлення клієнтки батьківських прав.
Усвідомивши наслідки своєї поведінки, мати вирішила повернути дитину до сім’ї, перестала вести аморальний спосіб життя, вживати алкогольні напої, почала активно шукати роботу, привела до ладу будинок.
Для захисту інтересів клієнтки Другим полтавським місцевим центром з надання безоплатної вторинної правової допомоги було призначено начальника Машівського бюро правової допомоги Дворовенка Максима.
З метою належного представництва інтересів та формування достатньої доказової бази Максим Дворовенко роз’яснив клієнтці орієнтовний перелік доказів, які можуть свідчити про виправлення та зміну її поведінки на краще. Крім того, фахівець бюро підготував та подав до суду заперечення на позовну заяву про позбавлення батьківських прав. 
Зважаючи на те, що позбавлення батьківських прав є крайнім заходом, суд може у виняткових випадках при доведеності винної поведінки когось із батьків з урахуванням її характеру, особи батька, а також інших конкретних обставин справи відмовити в задоволенні позову про позбавлення цих прав, попередивши відповідача про необхідність змінити ставлення до виховання дитини (дітей) і поклавши на орган опіки та піклування контроль за виконанням ним батьківських обов'язків.
Взявши до уваги всі обставини, суд дійшов висновку, що позбавлення громадянки батьківських прав щодо дитини, як крайній захід впливу є передчасним, оскільки дії відповідача свідчать про намагання зберегти зв'язок з нею.
Таким чином, в задоволенні позову про позбавлення батьківських прав клієнтки відмовлено повністю.
Нагадуємо, що скористатися своїм правом на безоплатну правову допомогу громадяни можуть звернувшись до Машівського бюро правової допомоги за адресою: сел. Машівка, вул. Незалежності, 111, тел. (05364) 9-14-11.

 


Коментарі:

Ваш коментар може бути першим :)

Додати коментар


« повернутися

Коментування статті/новини

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора