A A A K K K
для людей із порушенням зору
Машівська районна рада

У бюро правової допомоги допомогли встановити факт народження

Дата: 27.11.2017 14:27
Кількість переглядів: 835


  Зараз багато наших громадян проживають на тимчасово окупованій території України. Вони створюють сім'ї, народжують дітей. Проте мало хто з них отримує свідоцтва про народження для своїх діточок згідно з українським законодавством. Відбувається це переважно через незнання процедури реєстрації народження. 


  До Машівського бюро правової допомоги звернулася внутрішньо переміщена особа з питанням встановлення факту народження сина на тимчасово окупованій території  України.
Згідно з ст. 257-1 Цивільного процесуального кодексу України , заява про встановлення факту народження особи на тимчасово окупованій території України, визначеній Верховною Радою України, може бути подана батьками, родичами, їхніми представниками або іншими законними представниками дитини до будь-якого суду за межами такої території України незалежно від місця проживання заявника.
Працівник бюро правової допомоги роз’яснив заявниці, які документи необхідно зібрати та допоміг скласти відповідну заяву до суду.
Завдяки професійним діям працівника бюро та об’єктивного і неупередженого підходу суду до вирішення справи, рішенням Машівського районного суду Полтавської області від 21 листопада 2017 року, встановлено факт народження сина заявниці на тимчасово окупованій території України.
На даний час клієнтка вже отримала свідоцтво про народження дитини встановленого зразка.
Таким чином, реалізовані та офіційно захищені законні права та інтереси, дитини, яка народилася на території України, що відповідно до Закону України «Про забезпечення прав і свобод громадян та правовий режим на тимчасово окупованій території України» є тимчасово окупованою.
Нагадуємо, що скористатися своїм правом на безоплатну правову допомогу громадяни можуть звернувшись до Машівського бюро правової допомоги за адресою: сел. Машівка, вул. Незалежності, 111, тел. (05364) 9-14-11.


Начальник Машівського бюро правової допомоги     Максим Дворовенко

27.11.2017


Коментарі:

Ваш коментар може бути першим :)

Додати коментар


« повернутися

Коментування статті/новини

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора