A A A K K K
для людей із порушенням зору
Машівська районна рада

Чергова 21 сесія районної ради відбулася у середу, 19 липня

Дата: 20.07.2017 09:28
Кількість переглядів: 820

   Чергова 21 сесія районної ради відбулася у середу, 19 липня. До розгляду на засіданні депутати мали майже тридцять питань щодо  життєдіяльності району. Найголовніші, як і завжди, стосувалися змін до районного бюджету, внесення змін до низки районних програм, перспектив розвитку галузі освіти району, діяльності закладів охорони здоров'я.


  Жваву дискусію серед народних обранців викликало питання доцільності функціонування та реорганізації Коновалівського, Абрамівського та Малонехворощанського навчальних закладів, які станом на 1 вересня 2017 року, скоріше за все, не матимуть необхідної кількості учнів та залишаться під ризиком недоотримання фінансування з бюджету держави. Подоланням проблеми могла б стати їх реорганізація у початкові школи та підвіз учнів на навчання до інших населених пунктів, однак, депутати не підтримали такі зміни та вирішили надалі надавати відповідну підтримку закладам коштом районного бюджету. А створити опорний навчальний заклад, задля чого також потрібна депутатська згода, вирішено у Михайлівці, де віднині школярі зможуть здобувати не лише профільну, а й професійну освіту.
 Розподіляючи кошти від перевиконання, що надійшли до районного бюджету станом на 1 липня, а це 5 млн грн, народні обранці Машівщини знайшли застосування 4 млн. Половину з них направлено на ремонт дороги державного значення Машівка - Нехвороща, адже саме цей автошлях перебуває нині у вкрай незадовільному стані. До того ж на проведення ремонтних робіт найближчим часом мають бути долучені кошти обласного бюджету у співфінансування 50 на 50 %.
  Фінансова підтримка, згідно зі змінами, внесеними до програми «Турбота», буде надана громадським організаціям Української спілки ветеранів Афганістану й учасників та ветеранів АТО. Грошову допомогу нададуть окремим громадянам у зв'язку з важкою формою захворювань, що потребують коштовного лікування. Серед них кошти на придбання слухового апарату у сумі 97 тис.грн отримає трирічна машівчанка, яка, на жаль, має цю серйозну проблему та інше..
  Також депутати затвердили районну програму підтримки індивідуального житлового будівництва на селі «Власний дім», внесли зміни та доповнення до районної комплексної програми соціального захисту осіб з особливими потребами, ветеранів війни та учасників антитерористичної операції, заслухали та взяли до уваги звіти керівників закладів охорони здоров'я району та центру надання адміністративних послуг.
   По всіх порушених питаннях ухвалено відповідні рішення.



Коментарі:

Ваш коментар може бути першим :)

Додати коментар


« повернутися

Коментування статті/новини

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора