A A A K K K
для людей із порушенням зору
Машівська районна рада

Машівське бюро правової допомоги

Дата: 03.01.2018 11:37
Кількість переглядів: 977

  Захист, право і справедливість – саме для цього працює Машівське бюро правової допомоги

Кожен українець має право на правову допомогу та захист своїх прав. Саме для цього діє система безоплатної правової допомоги, офіси якої функціонують по всій країні. У них кожен може отримати безкоштовну юридичну консультацію та за необхідності – допомогу адвоката. Система безоплатної правової допомоги – це реальний інструмент захисту кожної людини, яка раніше не мала такої можливості.

З 1 вересня 2016 року на території району розпочало роботу новостворене Машівське бюро правової допомоги, робота якого спрямована насамперед на посилення правової спроможності громад, забезпечення рівного доступу кожного громадянина до безоплатної правової допомоги.

Дуже часто за якоюсь незначною проблемою громадянам, які не мають коштів на послуги платного адвоката чи юриста, доводиться роками шукати правди. І, що найстрашніше, не знаходити її. Звернувшись до Машівського бюро правової допомоги, кожен мешканець територіальної громади зможе отримати безкоштовні консультації з правових питань та скористатися електронними сервісами Мін’юсту. Крім того, клієнти бюро мають змогу отримати доступ й до адвокатських послуг – якщо це необхідно та у випадку належності до визначених Законом України «Про безоплатну правову допомогу» категорій осіб, які мають право на безоплатну вторинну правову допомогу. А також фахівці бюро представляють інтереси таких осіб у суді за окремими видами спорів.

Протягом 2017 року до Машівського бюро правової допомоги звернулося 1022 громадян, яким було надано безоплатні правові консультації та роз’яснення законодавства, а 44 особам було призначено адвоката чи працівника бюро, за державний кошт для вирішення їхніх питань в судовому порядку.

Мешканці району найчастіше зверталися за допомогою з сімейних, земельних, спадкових питань, питань соціального захисту, захисту права власності тощо.

На жаль, переважна частина Машівчан не знають своїх прав, і багато хто цим користується. Тому нам потрібно посилювати правову спроможність громадян.

Одним з напрямів роботи бюро є правопросвітництво яке полягає у регулярному проведенні інформаційних заходів з правових питань, які хвилюють людей та є актуальними для їхніх громад. Вони можуть відбуватися як за ініціативою фахівців бюро, так і на звернення органів місцевого самоврядування, громадських формувань, навчальних, соціальних закладів, інших установ чи організацій.

Протягом 2017 року працівниками бюро правової допомоги проведено 190 правопросвітницьких заходів.

Якщо Ви або Ваші знайомі зіткнулися з правовими проблемами, нагадую, держава гарантує безоплатну правову допомогу. Щоб отримати таку допомогу, необхідно звернутися до Машівського бюро правової допомоги, яке знаходиться за адресою: сел. Машівка, вул. Незалежності, 111, тел. (05364) 9-14-11 та 0-800-213-103 (гаряча лінія, безкоштовно зі стаціонарних і мобільних телефонів).

Начальник Машівського бюро  правової допомоги                     Максим Дворовенко


Коментарі:

Ваш коментар може бути першим :)

Додати коментар


« повернутися

Коментування статті/новини

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора