A A A K K K
для людей із порушенням зору
Машівська районна рада

Адвокат системи безоплатної правової допомоги допоміг вдові визнати в судовому порядку право на спадщину

Дата: 15.12.2017 10:32
Кількість переглядів: 1198

  Адвокат системи безоплатної правової допомоги допоміг вдові визнати в судовому порядку право на спадщину

Рано чи пізно, але практично кожен розлучається з близькими – у зв’язку з їх смертю. Багато людей відчувають у зв’язку з цим величезний стрес, багато хто не може або не хоче обговорювати питання оформлення у власність майна померлого, і не завжди точно і оперативно може отримати важливу інформацію, зробити те, що наказує буква закону у зв’язку з відкриттям спадщини.
До Машівського бюро правової допомоги звернулася пенсіонерка, та повідомила, що у липні 2016 року помер її чоловік,  після смерті якого залишилося спадкове майно у вигляді квартири.
Коли дружина звернулась до нотаріуса для отримання свідоцтва про право на спадщину, вона отримала письмову відмову у вчиненні нотаріальної дії з підстав відсутності документа, що підтверджує право власності на приміщення.
Для захисту інтересів клієнтки Другим полтавським місцевим центром з надання безоплатної вторинної правової допомоги було призначено адвоката Романа Тарана .
Вивчивши матеріали справи, адвокат допоміг своїй клієнтці зібрати необхідні документи, підготував позовну заяву та здійснив представництво її інтересів в суді.
Згідно положень ст. 1270 Цивільного кодексу України, для прийняття спадщини встановлюється строк у шість місяців, який починається з часу відкриття спадщини.
Відповідно до норм ч. 5 ст. 1268 Цивільного кодексу України незалежно від часу прийняття спадщини вона належить спадкоємцеві з часу відкриття спадщини та згідно із ч. 3 ст. 1296 даного кодексу відсутність свідоцтва про право на спадщину не позбавляє спадкоємця права на спадщину.
Тож, внаслідок професійної підготовки та вірно обраної правової позиції, позов задоволено повністю та визнано за вдовою право власності на квартиру в порядку спадкування за законом після померлого чоловіка.
Нагадуємо, що скористатися своїм правом на безоплатну правову допомогу громадяни можуть звернувшись до Машівського бюро правової допомоги за адресою: сел. Машівка, вул. Незалежності, 111, тел. (05364) 9-14-11.


Начальник Машівського бюро правової допомоги     Максим Дворовенко


Коментарі:

Ваш коментар може бути першим :)

Додати коментар


« повернутися

Коментування статті/новини

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора