A A A K K K
для людей із порушенням зору
Машівська районна рада

Нагадаємо недобросовісним батькам про їх обов’язки

Дата: 24.01.2018 09:28
Кількість переглядів: 967

   Проблема несплати аліментів в Україні є досить гострою. На жаль, ніхто не може бути застрахованим від розлучення та в результаті від несплати аліментів.
6 лютого набере чинності Закон України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо посилення захисту права дитини на належне утримання шляхом вдосконалення порядку примусового стягнення заборгованості зі сплати аліментів», який, напевно, є найбільш обговорюваним за останній час.

      Ключовими змінами є те, що не потрібно чекати рішення суду, щоб установити певні обмеження для злісного неплатника аліментів. Державні виконавці самостійно зможуть накладати обмеження щодо виїзду за кордон боржника. Раніше це робилось лише через суд. Так само встановлюються й інші заборони: заборона на керування автівкою та на користування зброєю. Такі заборони накладатимуть, коли сукупний розмір заборгованості зі сплати аліментів перевищує суму відповідних платежів за шість місяців.
     Заборони на виїзд за кордон, керування авто та мисливську зброю ніяк не зачеплять тих, у кого нічого немає. Ті, хто не працює, не має жодного майна і, відповідно, не платить аліменти, за рішенням суду будуть залучатися до суспільно корисних робіт, і таким чином вони заробляють гроші для погашення заборгованості зі сплати аліментів. Суспільно корисні роботи мають тривати від 120 до 240 годин. Оплата праці здійснюється погодинно за фактично відпрацьований час.
      Згідно з новаціями закону, той, хто живе з дитиною за рішенням суду, має право вивозити дитину за кордон на лікування, відпочинок чи навчання, без згоди другого з батьків. Знову ж таки, якщо понад півроку боржник не платить аліменти. 
        Тож, якщо Ваші права утискають та Вам потрібна безоплатна правова допомога, звертайтесь до Машівського бюро правової допомоги за адресою: сел. Машівка, вул. Незалежності, 111, тел. (05364) 9-14-11.

Начальник Машівського бюро правової допомоги 
Максим Дворовенко


Коментарі:

Ваш коментар може бути першим :)

Додати коментар


« повернутися

Коментування статті/новини

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора