A A A K K K
для людей із порушенням зору
Машівська районна рада

Машівському бюро правової допомоги два роки!

Дата: 31.08.2018 15:21
Кількість переглядів: 687

   Машівське бюро правової допомоги розпочало свою роботу 1 вересня 2016 року. За цей час фахівці бюро опрацювали 1834 звернення громадян.

У більшості випадків люди потребували первинної правової допомоги у вигляді правової інформації, консультацій, роз’яснень чи допомоги у складенні заяв, скарг та інших документів правового характеру. У свою чергу 88 громадян звернулося щодо надання послуг представництва інтересів у суді та складення процесуальних документів.

Мешканці Машівського району найчастіше зверталися за допомогою з питань цивільного права (встановлення фактів родинних відносин, належності правовстановлюючих документів), сімейного права (розірвання шлюбу, позбавлення батьківських прав, встановлення факту батьківства, стягнення аліментів, визначення місця проживання дітей), спадкового права (визнання права власності на спадкове майно, порядок спадкування за заповітом та законом, оформлення спадщини) та трудового права (поновлення на роботі, порядку та особливостей звільнення з посади за власним бажанням та згодою сторін, стягнення заборгованості по заробітній платі). 

Наразі завдяки кваліфікованим діям працівників бюро та адвокатів системи безоплатної правової допомоги понад 96% справ вирішено позитивно на користь клієнтів.

Одним з напрямів роботи бюро є правопросвітництво, яке полягає у регулярному проведенні інформаційних заходів з правових питань, які хвилюють людей та є актуальними для їхніх громад. 

Працівники бюро активно працювали в напрямку проведення правопросвітницьких заходів у вигляді лекцій, зустрічей, флеш-мобів, вуличного інформування, семінарів для різних категорій осіб, зокрема, школярів, пенсіонерів, безробітних, суб’єктів пробації, метою яких є підвищення рівня правової освіченості населення району. 

Загалом було проведено 125 таких заходів.

Якщо Ви або Ваші знайомі зіткнулися з правовими проблемами, нагадую що реалізувати своє право на безоплатну правову допомогу громадяни можуть, звернувшись до Машівського бюро правової допомоги за адресою: сел. Машівка, вул. Незалежності, 111 (другий поверх), тел. (05364) 9-14-11.


Коментарі:

Ваш коментар може бути першим :)

Додати коментар


« повернутися

Коментування статті/новини

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора